lu.se

Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

The Entrepreneurship Fair

MÄSSA HJÄLPER UNGA ENTREPRENÖRER ATT SE SINA MÖJLIGHETER att skapa sina egna jobb 

Nästa mässa den 1 oktober 2018 i AF-borgen.

Forskning visar att 70 procent av svenskarna tycker att det finns goda möjligheter att starta företag i Sverige, men bara 37 procent vet hur de ska gå tillväga. Entreprenörskapsmässan i Lund ger studenter möjligheter att utveckla ett eget drömjobb.

Fakultetskårerna vid Lunds universitet anordnar arbetsmarknadsdagar för att hjälpa studenter att komma vidare ut i arbetslivet.  Men vad händer med de studenter som inte vill gå den traditionella vägen för att hitta sin drömsysselsättning? 

I början av läsåret anordnar VentureLab och Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship en arbetsmarknadsmässa för studenter som är intresserade av att få verktyg och inspiration för att kunna utveckla sina egna projekt- och affärsidéer. Mässan fylls med affärsänglar, nystartade företag som söker partners och affärsrådgivare som kommer att finnas till hands för intresserade.

”Vi ser ett behov av att visa att detta också är en väg att gå – din alldeles egna väg. Allt fler startar företag i Sverige, men det är fortfarande många som inte vet vart de ska börja. Vi vill inspirera våra besökare att hitta den väg som passar dem”, säger Lottie Olsson Norrsén, ansvarig för externa relationer vid Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship.