lu.se

Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Behöver samhället radikala entreprenörer?

Seminarium

Foto: iStock

Caroline Wigren Kristoferson, docent i företagsekonomi: Behöver samhället radikala entreprenörer?

Radikala entreprenörer är spännande för de utmanar normer och strukturer i samhället, menar Caroline Wigren Kristoferson. Mycket inom entreprenörskap handlar om stegvisa förändringar och imitationer men de radikala entreprenörerna tar nya produkter, tjänster och branscher till marknaden vilket gör dem så intressanta. Caroline tar avstamp i boken Radikala entreprenörer - rebeller och samhällsförnyare som hon skrivit tillsammans med professor Bengt Johannesson.

Se och hör Caroline berätta om sin kommande föreläsning på Youtube.

Läs mer om Caroline Wigren Kristoferson i universitetets forskningsportal

 

 


Under universitetets 350-årsjubileum bjuder Ekonomihögskolan in till en ny populärvetenskaplig seminarieserie – Ekonomihögskolan gör skillnad – där våra forskare delar med sig av sin kunskap och expertis. Seminarierna vänder sig till alla som är intresserade av samhällsekonomiska utmaningar och möjligheter. Fri entré, ingen föranmälan.

Har du frågor om Ekonomihögskolans jubileumsserie är du välkommen att kontakta Anna Löthman.

Läs mer om Ekonomihögskolans jubileumsaktiviteter

 

OM HäNDELSEN

Tid: 4 oktober 2017 kl. 19.00-20.00

Plats: Holger Crafoords Ekonomicentrum, Crafoordsalen