lu.se

Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Rekordstort söktryck till Ekonomihögskolan

Publicerad: 2017-01-19

Fyra av Sveriges tio populäraste masterprogram ges på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Skolans nyaste tillskott i programportföljen, kandidatprogrammet i International Business, är förstahandsvalet för internationella kandidatstudenter.

Sfinxar och höstlöv. Foto: Kennet Ruona

Förstahandsvalet för masterstudier i Sverige

För åttonde året i rad är Master’s in International Marketing and Brand Management Sveriges mest sökta masterprogram, sett till antal studenter som valt programmet som sitt förstahandsval. Av Sveriges tio mest sökta masterprogram så ges fyra vid Ekonomihögskolan:

Antalet ansökningar till hela programportföljen har stigit.

– Det här är en mycket glädjande utveckling. Kombinationen av duktiga lärare och medarbetare tillsammans med motiverade studenter är en nyckel till utbildning av högsta klass, säger prorektor Kristina Eneroth.

Nytt kandidatprogram intar toppen

Kandidatprogrammet i International Business är det senaste tillskottet i Ekonomihögskolans programportfölj, med start hösten 2017. Programmet seglade in som Sveriges mest sökta program i den internationella ansökningssomgången (mitten av oktober–16 januari) – både i totalt antal ansökningar samt antal förstahandssökande. Hela 856 studenter har valt International Business i första hand, och i den här ansökningsomgången är det cirka 20 platser som ska fördelas.

Den nationella ansökningsgången öppnar i mitten av mars. Sista ansökningsdag är 15 april. Resterande tjugo platser ska då tillsättas.

Läs mer om kandidatprogrammet i International Business

Nästa steg i ansökningsprocessen

Sista anmälningsdag för våra masterprogram var 16 januari. Du har till och med 1 februari att ladda upp CV och Statement of Purpose för de program som kräver det. Även det gör du via antagning.se.

Så här söker du till våra magister- och masterprogram

Om du vill söka till kandidatprogrammet i International Business kan du söka i den nationella ansökningsomgången (mitten av mars–15 april). Du söker som vanligt via antagning.se.

Läs mer om International Business

Mer information

Se samtlig statistik på statistik.uhr.se

  • MASTERHT17
  • IKHT17

Universitets- och högskolerådets sökfunktion för antagningsstatistik