Studenter bygger sin egen framtid

Publicerad: 2017-09-28

Forskning visar att 70 procent av svenskarna tycker att det finns goda möjligheter att starta företag i Sverige, men bara 37 procent vet hur de ska gå tillväga. För andra året i rad ger entreprenörskapsmässan i Lund studenter möjligheter att utveckla ett eget drömjobb.

– Vi ser att många studenter som kommer till oss har otroligt många bra idéer och vill göra skillnad, men de har haft svårt att hitta rätt stöd och förutsättningar för att genomföra sina idéer, säger Alice Larsson, verksamhetsledare på VentureLab.

Fakultetskårerna vid Lunds universitet anordnar arbetsmarknadsdagar för att hjälpa studenter att komma vidare ut i arbetslivet. Men vad händer med de studenter som inte vill gå den traditionella vägen för att hitta sin drömsysselsättning?

– Det var många som fick upp ögonen för nya möjligheter under förra årets mässa, hur jag kan använda min kompetens för att bygga den framtid jag vill ha, säger Alice Larsson.

Den 2 oktober anordnar VentureLab och Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship en arbetsmarknadsmässa för studenter som är intresserade av att få verktyg och inspiration för att kunna utveckla sina egna projekt- och affärsidéer. Mässan kommer att fyllas med finansieringsmöjligheter och affärsrådgivare från supportorganisationer, nystartade företag som söker partners och många inspirerande möten. Sofie Wolge, som i samband med sina studier startade företaget Tendo, kommer att hålla en inspirationsföreläsning. Även Martin Walfisz, grundare av Massive Entertainment, som nu är en del av Ubisoft koncernen, kommer att prata om sin entreprenöriella resa.

– Vi ser ett behov av att visa att detta också är en väg att gå – din alldeles egna väg. Allt fler startar företag i Sverige, men det är fortfarande många som inte vet vart de ska börja. Vi vill inspirera våra besökare att hitta den väg som passar dem, säger Lottie Olsson Norrsén, ansvarig för externa relationer vid Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship, Ekonomihögskolan, Lunds universitet.

Unga entreprenörer får hjälp att se sina möjligheter

VAD: The Entrepreneurship Fair
TID: 2 oktober kl. 12–16
PLATS: AF-borgen, Lundagård, Sandgatan 2, Lund

Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship erbjuder erkända utbildningar i entreprenörskap och bedriver spetsforskning inom området.

VentureLab är universitetets verksamhet för att stimulera entreprenörskap och för att stötta och hjälpa studenter och nyexaminerade som funderar på att starta eget.

Mer information om mässan

Lottie Olsson Norrsén, Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship, 070-424 83 21, lottie.norrsen@fek.lu.se

Alice Larsson, VentureLab, 070-358 77 41, alice.larsson@venturelab.lu.se